×

Anmälan kan göras från och med 2020-05-31.

I slutet av terminen får varje simmare en rekommendation av sin simtränare om vilken grupp som lämpar sig bäst för nästkommande termin. Om barnet inte har deltagit i vår verksamhet

Ställ er i kö till den önskade gruppen och se om ni hittar ett annat alternativ som kan passa. Blir det en plats ledig kontaktas den person som står först på kö.

Vilken köplats som tilldelas beror på tidpunkten då anmälan sker. Om kansliet tar emot en avbokning så kontaktas den som står först på tur.

Ja, det är möjligt. Anmäl dig till den ena och kontakta sedan kansliet och berätta vilken mer kurs du önskar delta i - så löser vi det. Två kurser = två kursfakturor.

Alla nivåer har tydliga mål och förkunskapskrav. Dessa kan du läsa om på vår hemsida och på vår medlemssida under respektive grupp. Om du trots det är osäker på vilken nivå som passar bäst så rekommenderar vi att ni går till simhallen och provar de övningar som är förkunskapskrav för aktuell nivå.

Vi har verksamhet i Nälstabadet, Vällingby simhall, Beckomberga simhall, Åkeshovs simhall och Spångabadet. Du kan läsa mer om baden här.

Bassängerna är lite olika i de olika baden. I både Spånga och Beckis har vi sim&lek i 25m-bassängens grunda ände. En viktig skillnad är att Spångabadet är något djupare på den grunda sidan och vi har därför inga Baddaren eller Sköldpaddan-grupper där. I övrigt är bassängerna med utgångspunkt i vår verksamhet likvärdiga.

De som har deltagit under den senaste terminsverksamheten har förtur till återanmälan som medlemmen gör själv via vår bokningssida. Om barnet är bokat men det visar sig vara på en felaktig nivå så hjälper vi till med ett nivåbyte men kan inte garantera att det blir på samma tid/bad.

Vi uppskattar att du i första hand framför dina konstruktiva synpunkter till gruppens tränare på plats. Tränarna gör sitt bästa och vill att barn och föräldrar ska vara nöjda. Med detta som utgångspunkt är de förstås intresserade av dina konstruktiva synpunkter. Kom ihåg att även positiva synpunkter får framföras! Om du upplever att du inte får gehör eller att tränarna är fel personer att diskutera frågan med så vänder du dig till kansliet.

Givetvis är det inte ett krav att delta men vi tycker att det är ett bra och lärorikt tillfälle. Utmanaren är en interntävling med syfte att låta våra simmare i teknikskolan tävla mot sig själva och mot klockan. Det är alltså inte fokus på barnets prestation i förhållande till någon annan. Om ditt barn inte vill tävla så går det bra att vara med på insimmet (uppvärmning i vattnet) och därefter vara kvar en stund och se hur det fungerar. De grupper vars ordinarie träning krockar med Utmanaren har dock inga möjligheter till ersättningsträning under Utmanarveckan.

  1. Kom i god tid till träningarna så att ditt barn hinner ta det lugnt innan.
  2. Låt barnen sitta vid kanten och bara titta på, visa för barnet att det är helt okej att göra så. Det är viktigt att barnet inte känner någon press.
  3. Meddela alltid den ansvariga simtränaren om situationen - så kan ni hjälpas åt att hitta en lösning.
  4. Att du som förälder är med i vattnet tills det att barnet är tryggt och vågar vara själv i gruppen, kan också vara ett alternativ.

På grund av brist på vattentid så går det inte att ta igen missade tillfällen och inte heller att få tillbaka pengarna vid dessa tillfällen.

I och med att barn är olika och därför lär sig i olika takt så finns det inget enhälligt svar på den frågan. En person är simkunnig då denne kan hoppa i vattnet och få huvudet under ytan för att därefter simma 200 meter vilket ska vara på rygg i minst 50 meter. Detta mål ska barnen kunna i hajen 2. Det kan vara så att 1 barn klarar varje nivå på 1 termin medan andra barn får gå vissa nivåer flera terminer. Detta är vanligt och till slut lossnar det för alla.

De flesta barn är lättdistraherade och behöver ett visst lugn för att ta in instruktioner från simtränarna. Vi uppmanar därför dig som förälder att vara nära tillhands ifall barnet behöver dig men inte i direkt anslutning till undervisningsbassängen. Undantagen är första och sista gången samt om ditt barn inte vågar gå i vattnet själv.

Vi lär ut ryggcrawl som första simsätt vilket är det simsätt som är enklast motoriskt. Rörelserna påminner om att krypa och gå. Barnen har även fria luftvägar och god sikt uppåt. När barnen vågar ha huvudet under vattnet obehindrat börjar vi med crawl som även det är påminner om grundläggande motoriska färdigheter.

Bröstsim är ett simsätt som är svårt att lära sig rent motoriskt och risken finns att simmaren lär sig simma men ändå inte är vattenvana då de kan simma med huvudet ovanför vattenytan.

Vid online-bokning kan man själv avboka via medlemssida upp till 14 dagar efter anmälan. Alla avbokningar därefter eller önskemål om byten skall ske via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och är giltiga först när ni fått en bekräftelse på att vi mottagit mailet.

  • Plats som bokats och avbokas via e-post senare än 10 dagar innan kursstart debiteras med 250:-.
  • Avhopp av kurs och meddelande via e-post efter första erbjudna kurstillfället debiteras med halv kursavgift samt medlemsavgift i förekommande fall.
  • Avhopp av kurs och meddelande via e-post efter andra erbjudna kurstillfället debiteras med hel kursavgift samt medlemsavgift i förekommande fall.
  • Vid avbokning pga sjukdom/skada där läkarintyg kan uppvisas återbetalas den del av kursavgiften som motsvarar de missade tillfällena.
  • Att ett barn inte vill/vågar delta i simundervisningen är inte skäl till återbetalning av kursavgiften.

Läs våra fullständiga avbokningsvillkor här