×

Platserna är bokningsbara:

  • för dig som redan deltar i verksamheten från och med onsdag 9 december kl. 12.00
  • för nya medlemmar från och med måndag 14 december kl. 12.00

I slutet av terminen får varje simmare en rekommendation av sin simtränare om vilken grupp som lämpar sig bäst för nästkommande termin. Om barnet inte har deltagit i vår verksamhet tidigare framgår nivåerna på vår bokningssida.

Försök hitta ett annat alternativ som kan passa. Blir det en plats ledig syns det på bokningssidan.

Nej, vi har inget kösystem men på bokningssidan framgår vilka grupper som har lediga platser. När vi får in en avbokning syns det som en ledig plats som är bokningsbar.

Ja, det är möjligt. Anmäl dig till den ena och kontakta sedan kansliet Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta vilken mer kurs du önskar delta i - så löser vi det. Du betalar en lägre kursavgift för kurs nr 2.

Alla nivåer har tydliga mål och förkunskapskrav. Dessa kan du läsa om på vår hemsida och på vår medlemssida under respektive grupp. Om du trots det är osäker på vilken nivå som passar bäst så rekommenderar vi att ni går till simhallen och provar de övningar som är förkunskapskrav för aktuell nivå.

Vi har verksamhet i Spångabadet, Åkeshovs simhall, Vällingby simhall, Beckomberga simhall och Nälstabadet, Du kan läsa mer om baden här.

Bassängerna är lite olika i de olika baden. I både Spånga och Beckomberga har vi sim&lek i 25m-bassängens grunda ände. Spångabadet är något djupare på den grunda sidan. I övrigt är bassängerna med utgångspunkt i vår verksamhet likvärdiga.

De som har deltagit under den senaste terminsverksamheten har förtur till återanmälan som medlemmen gör själv via vår bokningssida. Om barnet är bokat men det visar sig vara på en felaktig nivå så hjälper vi till med ett nivåbyte men kan inte garantera att det blir på samma tid/bad.

Vi uppskattar att du i första hand framför dina konstruktiva synpunkter till gruppens tränare på plats. Tränarna gör sitt bästa och vill att barn och föräldrar ska vara nöjda. Med detta som utgångspunkt är de förstås intresserade av dina konstruktiva synpunkter. Kom ihåg att även positiva synpunkter får framföras! Om du upplever att du inte får gehör eller att tränarna är fel personer att diskutera frågan med så vänder du dig till kansliet Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Givetvis är det inte ett krav att delta men vi tycker att det är ett bra och tillfälle att prova på att tävla. Utmanaren är en interntävling med syfte att låta våra simmare i teknikskolan tävla mot sig själva och mot klockan. Det är alltså inte fokus på barnets prestation i förhållande till någon annan. Resultaten presenteras i alfabetisk ordning och rangordas inte tidsmässigt. Om ditt barn inte vill tävla så går det bra att vara med på insimmet (uppvärmning i vattnet) och därefter vara kvar en stund och se hur det fungerar. De grupper vars ordinarie träning krockar med Utmanaren har dock inga möjligheter till ersättningsträning under Utmanarveckan.

  1. Kom i god tid till träningarna så att ditt barn hinner ta det lugnt innan.
  2. Låt barnen sitta vid kanten och bara titta på, visa för barnet att det är helt okej att göra så. Det är viktigt att barnet inte känner någon press.
  3. Meddela alltid den ansvariga simtränaren om situationen - så kan ni hjälpas åt att hitta en lösning.
  4. Att du som förälder är med i vattnet tills det att barnet är tryggt och vågar vara själv i gruppen, kan också vara ett alternativ.

På grund av brist på vattentid så går det inte att ta igen missade tillfällen och inte heller att få tillbaka pengarna vid dessa tillfällen.

I och med att barn är olika och därför lär sig i olika takt så finns det inget enhälligt svar på den frågan. En person är simkunnig då denne kan hoppa i vattnet och få huvudet under ytan för att därefter simma 200 meter vilket ska vara på rygg i minst 50 meter. Detta mål ska barnen kunna i Hajen. Det kan vara så att ett barn klarar varje nivå på en termin medan andra barn får gå vissa nivåer flera terminer. Detta är vanligt och till slut lossnar det för alla.

De flesta barn är lättdistraherade och behöver ett visst lugn för att ta in instruktioner från simtränarna. Vi uppmanar därför dig som förälder att vara nära tillhands ifall barnet behöver dig men inte i direkt anslutning till undervisningsbassängen. Undantagen är första och sista gången samt om ditt barn inte vågar gå i vattnet själv.

Vi lär ut ryggcrawl som första simsätt vilket är det simsätt som är enklast motoriskt. Rörelserna påminner om att krypa och gå. Barnen har även fria luftvägar och god sikt uppåt. När barnen vågar ha huvudet under vattnet obehindrat börjar vi med crawl som även det är påminner om grundläggande motoriska färdigheter.

Ryggsim (ryggcrawl) och crawl är enklare att lära sig rent motoriskt särskilt för små barn. Bröstsim är svårare att utföra och kräver god koordination. Det är dessutom lättare att lära sig bröstsim om de redan kan simma crawl eller ryggsim, då de har övat upp känslan för vattnet och lärt sig vattnets egenskaper.

Om du önskar avboka din plats gäller följande:
Medlemsavgiften 100 kr återbetalas inte.
En administrativ avgift (admin) på 150 kr återbetalas inte.
Upp till 1 vecka innan kursstart återbetalas hela deltagaravgiften förutom medlemsavgift och admin.
1-7 dagar innan kursstart återbetalas 75% av deltagaravgiften förutom medlemsavgift och admin.
Efter 1-3 tillfällen återbetalas 50% av deltagaravgiften förutom medlemsavgift och admin.
Efter tillfälle 3 ges ingen återbetalning.

Vid sjukdom och skador vid minst 5 sammanhängande tillfällen görs individuella bedömningar. Läkarintyg krävs och medlemsavgift samt admin återbetalas inte.