×
När:
7 feb 2018 , 18:00 - 21:00
Kategori:
Utbildning
Plats:
Kansliet
Gatuadress:
Bräckegatan 14
Ort:
162 61 Vällingby

Berörda grupper

IntSM JSMSSÄSSYSim FysSimiTRGBreddVuxPARA
          

Beskrivning

Den 7 och 14 februari 2018 mellan kl. 18.00 och 21.00 anordnar vi en kurs för tävlingsfunktionärer. Kursen hålls på Spårvägens kansli i Vällingby och kursledare är Spårvägens Mats Höjdén och Anders Backlund.

Kursens syfte är att ge behörighet som tävlingsfunktionär. Några förkunskaper inom simning behövs inte. Som funktionär är man med och genomför tävlingar enligt de internationella reglerna, man får utbildning för att klara av olika poster som tidtagare, vändningskontrollant mm.

Föräldrar, simmare, tränare och alla som vill veta mer om simning och dess regler är välkomna.

Funktionär blir man på två kurskvällar och två praktikpass. Praktik kommer att kunna erbjudas på vårens olika tävlingar.

Kursmaterial delas ut på plats.

Varför ska jag utbilda mig?

För en simklubb är det viktigt att ha föräldrar som deltar i verksamheten och att vara funktionär är ett av de enklaste och roligaste sätten att hjälpa till.

Spårvägen har ett väldigt gott rykte som tävlingsarrangör och vi får ofta mycket beröm för våra arrangemang. En simtävling kräver många tävlingsfunktionärer, minst 24 stycken per pass vid simning på åtta banor. Vi måste därför löpande få in nya funktionärer för att fortsatt kunna arrangera egna tävlingar med hög kvalité.

Föreningens målsättning är att det skall finnas minst en tävlingsfunktionär i varje familj med simmare i tävlingsgrupp, så om du eller någon annan i familjen inte har gått utbildningen, ta då chansen och anmäl dig nu.

Att kunna reglerna i simning skapar dessutom en förståelse för simtävlingar och det blir så mycket roligare att se tävlingar när man kan reglerna.

Anmäl dig på vår hemsida, funktionärsanmälan, eller genom att skicka ett mail till hakan.alvgren@sparvagensim.se