×

Spårvägen Simförening grundades 1946 och ingår i Spårvägen GoIF som är en alliansförening med 16 olika föreningar, tillika idrotter. Vi har alltid funnits i Västerort och verksamheten pågår idag i följande sju bad; Vällingby-, Spånga-, Tensta-, Beckomberga-, Husby- och Eriksdalsbadet samt på somrarna i Nälstabadet. Vällingby är det bad som vi ser som vår ”hemmaarena” och där intill har vi också vårt kansli.


Föreningens utveckling och tillväxt har varit kraftig de senaste 10-15 åren. Utifrån 500 medlemmar i början av 2000-talet till att vara över 2500 året 2012. Våra verksamheter är uppdelade i; Bredd-, Simkunnighet-, Vuxen-, Tävling-, Handikapp-, Träning- och Lovverksamhet. Detta innebär att vi har något för var och en som tycker om vatten!


Under 2010-talet är vår största simstjärna Stefan Nystrand med flertalet världsrekord och internationella medaljer. Vi har även Sveriges bästa medleysimmerska, Stina Gardell som varit med på OS och flertalet internationella tävlingar. I början av 2000-talet hade vi flera simstjärnor där den klarast lysande var Emma Igelström med hennes fantastiska världsrekord bland mycket annat. Vidare fanns även simmare som Johanna Sjöberg med ett flertal internationella mästerskapsmedaljer samt  landslagssimmare som Carin Möller och Emelie Kierkegaard.
Under 90-talet hade klubben en otrolig utveckling med resultat som fortfarande hänger i med i den internationella konkurrensen. Summeringen blev att 59 simmare tillsammans tog hem inte mindre än 456 nationella- och internationella mästerskapsmedaljer!


Utöver dessa världsstjärnor är det en många simmare som med framgång deltagit i tävlingssimningen, samtidigt finns det en stor mängd glada barn som vi lärt och som älskar att simma.
För att simmarna skall kunna nå framgångar krävs det en bra och utvecklande miljö runt simmarna, från det att deras simmaarresa börjar i Spårvägen tills de uppnått sin förmåga.  Spårvägen Sim är en ideell förening och det mesta arbetet sker på ideell bas. Det är de ideella tränarna och föräldraengagemanget som gör vår verksamhet möjlig att bedriva. Genom det kan vi erbjuda många barn och ungdomar en bra och utvecklande fritid!


Ensio Andersson
Ordförande
Spårvägen Simförening